Ouderen die zorg nodig hebben, zoeken vaak naar een nieuw evenwicht in hun leven. Veranderingen maken kwetsbaar en vaak onzeker. Vandaar dat onze zorg op persoonlijke aandacht, kleinschaligheid en ongedwongenheid gebaseerd is. 

Wij werken niet taakgericht, maar persoonsgericht. Dat betekent bijvoorbeeld dat onze bewoners zelf bepalen hoe laat zij ’s morgens op willen staan en geholpen willen worden met de verzorging. Dat is dus anders dan de reguliere, taakgerichte zorg. Die werkt met vaste tijden. Onze persoonsgerichte benadering van zorg voeren wij in alles door. Bij Nova Zembla Zorg is de regie over het leven in handen van onze bewoners.

Thuis voelen

In onze visie past de zorg zich aan de zorgbehoevende aan en niet andersom. In de veilige leefomgeving van onze zorgvilla’s draait het puur om het welzijn van de bewoner. Deze moet zich prettig voelen in haar of zijn nieuwe (t)huis.

Vertrouwd wonen

Is er in de loop van de tijd meer zorg nodig? Verhuizen hoeft dan niet. In onze zorgvilla’s kunt u altijd in uw vertrouwde omgeving blijven wonen. Ons zorgteam biedt precies de zorg die nodig is op een kwalitatief hoog niveau, ook als de zorgvraag toeneemt.