Geplaatst op 27-08-2019

Bloemist Suzet van Rooij heeft geen eigen winkel, maar reist met haar karren met bloemen naar elke gewenste locatie. Vandaar dat de naam van haar bedrijf Pluktruck is. Ze voorziet bruiloften van mooie bloemen, ze draagt met haar bloemen bij aan evenementen en op 22 augustus was ze op Villa Oranjepark om een bloemenworkshop aan te bieden.

Suzet heeft twee verschillende formaten karren. Met de kleine bloemenkar kwam ze naar Villa Oranjepark; deze paste mooi in de tuin van de villa! Om half drie kwam Suzet aan en nadat ze even contact had gemaakt met de activiteitenbegeleider, ging ze haar kar in elkaar zetten. Hierop stalde ze de bloemen van de workshop uit. De tuin werd er gelijk feestelijk van. In de tussentijd kwamen de bewoners van Villa Oranjepark één voor één in de buurt van haar kar aan tafel zitten. Toen alles klaar stond, kon de workshop beginnen. Bij elke soort bloem, die Suzet bij zich had, stelde ze de bewoners de vraag of ze wisten hoe deze heette en of ze er meer over wisten. Hierna vertelde ze wat over de bloem en gaf ze elke bewoner er één van. Nadat iedere bewoner van elke bloem één had, mochten ze meer bloemen van bepaalde soorten, wanneer ze dit wilden. Met wat hulp werden de bloemen schuin afgesneden in de gewenste lengte. Elke bewoner had een weckpot met wat water gekregen en daar konden de bloemen hierna in. Wie wilde, kon nog een lintje om de pot krijgen.

De bewoners genoten zichtbaar van de bloemen en de gesprekken over de bloemen. Suzet liet de bewoners aan de bloemen ruiken, waardoor elke bewoner betrokken werd bij de workshop. Het leek wel een tuinfeestje. De stemming zat er goed in. Een aantal bewoners was duidelijk trots op hun bloemenkeuze en op het resultaat van hun bos. Tevreden met hun bloemen ging elke bewoner aan het eind van de workshop weer naar binnen. Het was toen inmiddels vijf uur. Hierna brak Suzet haar kar weer af, ruimde ze al haar spullen netjes op en nam ze afscheid in de villa.