De totale maandelijkse kosten voor het wonen in onze zorgvilla’s bestaan uit de onderdelen huisvesting- en servicekosten (inclusief de persoonlijke begeleidingskosten) en de zorgkosten. In onze villa’s staat niet-tijdgebonden, individuele aandacht, begeleiding en persoonlijke zorg en verpleging centraal. Dat onderscheidt ons van reguliere verzorgings- en verpleeghuizen.

All inclusive

De prijzen zijn vaste bedragen per maand onafhankelijk van de hoeveelheid zorg die nodig is, wat er ook gebeurt. In het totaalbedrag zitten alle huisvesting- en servicekosten en de kosten voor alle overige dienstverlening en zorg.

Wat kunt u bij ons verwachten?

De kosten voor het wonen in onze kleinschalige, exclusieve zorgvilla’s verschillen per kamer, afhankelijk van onder meer locatie, grootte en ligging.
En verder:

 • ontbijt, lunch en diner met keuze uit een wisselend menu. Eten kan in onze gemeenschappelijke woonkamer of in de eigen kamer. Bezoek kan altijd blijven mee-eten
 • koffie, thee en alle andere (verse) frisdranken, een glas wijn (en alle snacks, koekjes en dergelijke)
 • gebruik van de gemeenschappelijke ruimtes zoals woonkamer, eetkamer en tuin of dakterras
 • dagelijkse aanwezigheid van een zorgcoördinator (verpleegkundige) die samen met de bewoner en de familie overlegt over de persoonlijke zorgbehoefte
 • een persoonlijke verzorgende die als eerste aanspreekpunt voor de familie beschikbaar is
 • 24 uur per dag aanwezigheid van gediplomeerd personeel
 • wasservice: wassen, drogen en strijken van kleding en linnengoed
 • huishoudelijke dienst die zorgt voor het schoonmaken van de kamer en alle gemeenschappelijke ruimtes
 • activiteitenprogramma en twee maal per week een bewegingsuurtje onder begeleiding van een fysiotherapeut
 • onderhoud van de tuin
 • liftvoorziening, brandbeveiliging, inbraakbeveiliging, individueel oproepsysteem, kabel tv/radio, wifi, internet
 • inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, gas & licht, vuilafvoer.

Ook inbegrepen zijn alle kosten voor de individuele persoonlijke begeleiding zoals recreatieve activiteiten, samen koffie en thee drinken, foto’s bekijken, buiten wandelen en een film bekijken. Maar ook, zo nodig, hulp bij het eten, het samen lezen van tijdschrift of krant. Deze persoonlijke begeleiding wordt rondom de klok door ons zorgteam en onze gastvrouwen verzorgd. Ook is er in onze gemeenschappelijke woonkamer een piano en kan er muziek gemaakt worden.

Zorgindicatie en eigen bijdrage

Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) beoordeelt of iemand in aanmerking komt voor zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). U komt mogelijk in aanmerking als u intensieve zorg of toezicht, thuis of in een instelling, nodig heeft. Voldoet u aan de voorwaarden? Dan geeft het CIZ een zogeheten WLZ-indicatie af. Dit is een besluit waarin staat dat iemand recht heeft op langdurige zorg.

Iedereen die een beroep doet op de WLZ dient een eigen bijdrage te betalen. De eigen bijdrage voor de WLZ wordt door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) geïnd.

De eigen bijdrage is gemaximeerd op basis van het verzamelinkomen en vermogen van 2 jaar geleden.

In een reguliere instelling betaalt u een hogere eigen bijdrage dan bij Nova Zembla Zorg, omdat u daar gebruik maakt van verblijf en dienstverlening.

Bij ons betaalt u zelf de woon- en servicekosten zoals thuis, waardoor u een lagere eigen bijdrage aan het CAK betaalt.

Wilt u exact weten wat uw eigen bijdrage is per periode van 4 weken; ga via www.hetcak.nl naar het rekenprogramma voor zorg vanuit de WLZ onder ‘Bereken eigen bijdrage’.